EV-laadpunten

Heeft u een elektrische auto of overweegt u in de nabije toekomst elektrisch te gaan rijden? Dan heeft u een laadpunt nodig om de auto op te laden. Wij kunnen deze voor u installeren. DonkerVeenstra heeft reeds diverse laadpunten geïnstalleerd, zowel individueel als in combinatie met zonnepanelen.

Zonnepanelen en EV-laadpunt
Maak gebruik van zonne-energie om uw elektrische auto direct op te laden en verlaag hiermee uw elektriciteitskosten! Wij kunnen uw EV-laadpunt realiseren in combinatie met zonnepanelen zodat u optimaal gebruik maakt van duurzame energie.

PV-omvormer met geïntegreerde EV-oplader
We maken hierbij gebruik van ’s werelds eerste 1-fase PV-omvormer met geïntegreerde EV-oplader van SolarEdge. Deze biedt u de mogelijkheid om elektrische voertuigen tot 2,5 keer sneller op te laden dan een standaard EV-oplader. Dit kan door middel van de innovatieve solar boost-functie die gelijktijdig gebruik maakt van netstroom en zonne-energie. Zo maakt u optimaal gebruik van duurzame energie!

Uiteraard wekt het PV-systeem ook energie op als uw elektrische auto niet thuis is. Dan wordt de opgewekte zonne-energie voor uw woning gebruikt, zoals bij alle PV-systemen.

Besparen
Door energie op te wekken met zonnepanelen bespaart u op uw energiekosten en verdient u de aanschafkosten in een aantal jaren terug. Door gelijktijdig een PV-systeem met de EV-lader te installeren, bespaart u tijd en geld in vergelijking met de aanschaf en installatie van een afzonderlijke EV-oplader en een PV-omvormer.

Volledig inzicht en controle
Met behulp van het monitoring platform kunt u onder andere de oplaadstatus bijhouden, het opladen van de auto volgen en oplaadschema’s maken. Ook kunt u de productie van uw zonnepanelen, oplading en energieopname uit het netwerk volgen om inzicht en controle te hebben op het energieverbruik van uw huishouden. De EV-oplader kan bediend worden met een mobiele app waarmee u vanaf uw smartphone het opladen kunt in- en uitschakelen.

Advies of offerte?
Wilt u meer informatie over het plaatsen van een EV-lader, al dan niet in combinatie met een PV-systeem? Bel ons gerust voor een gratis adviesgesprek. Onze adviseur komt graag bij u langs om met u mee te denken.

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.