Subsidies

Er zijn diverse subsidiemogelijkheden zodat het financieel aantrekkelijker wordt om te investeren in het verduurzamen van uw bedrijfspand. We noemen hieronder kort een aantal subsidieregelingen die voor u van toepassing kunnen zijn:

Energie-investeringsaftrek (EIA)
Investeert u als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een lagere energierekening. Op de website van RvO vindt u meer informatie.

MIA en Vamil voor ondernemers
Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op. Met de MIA\Vamil kan uw belastingvoordeel netto oplopen tot 12% van het investeringsbedrag. Meer informatie kunt u vinden op de volgende pagina op de website van het RVO.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
U kunt met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers uw gebouw verduurzamen. Dat kan met een warmtepomp en een zonneboiler. Bekijk de volgende pagina van het RVO voor meer informatie over de ISDE.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)
Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt u daarbij. Met deze subsidie kunt u een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft u inzicht in het verder verduurzamen van uw onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies. Op de website van de RvO vindt u meer informatie.

Bent u voornemens uw bedrijfspand te verduurzamen en wilt u weten welke opties voor u interessant zijn? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Meer informatie?