Over DonkerVeenstra

DonkerVeenstra is een ambitieus full service installatiebedrijf in Drachten. Ontstaan als indirecte voortzetting van Hoekstra Suwâld, dat van oudsher een goede naam had in de regio en zeer gewaardeerd werd -en wordt- in onder andere de agrarische sector. Van daaruit zijn we – onder meer door de bedrijfsovernames van ITD B.V. en Installatiebedrijf Wielinga – doorgegroeid tot het huidige bedrijf met inmiddels 60 gedreven specialisten.

Dat betekent voor onze klanten dat we groot genoeg zijn om complexe uitdagingen aan te pakken en mee te doen in grote aanbestedingen. En tegelijkertijd zijn we nog altijd compact genoeg voor een goede verbinding als team, korte lijnen met onze klanten en een efficiënte bedrijfsvoering.

We staan bekend om:

  • Onze goede vakmensen
  • Onze technische voorsprong op het gebied van duurzaamheid
  • Het motto: ‘afspraak is afspraak’

Lees ons magazine

Ambitieus

Niet om koste wat kost te groeien, wel om onszelf continu te blijven verbeteren. Om voorop te lopen in de techniek en alles te weten over duurzaamheid. Ontwerpen, installeren en onderhouden, waarbij iedere medewerker ook zijn groei kan realiseren. Dat vinden wij belangrijk.

Toekomst

Wij willen duurzaam leven tot gemeengoed maken voor nu en volgende generaties. Dat betekent dat we bij elke aanvraag kijken of het beter, duurzamer of schoner kan. Ook als de klant daar in eerste instantie niet aan heeft gedacht. Daar ligt onze kracht.

Klanten

Particulieren, aannemers, bouwbedrijven, veehouders en het bedrijfsleven. We zoeken altijd naar de beste oplossing, doorgerekend naar rendement en opbrengsten gedurende de levenscyclus van een gebouw of installatie. Vakwerk, dat is wat wij leveren.

En dan hebben we nog de kleine lettertjes

In die kleine lettertjes hebben we het over kwaliteit en veiligheid: algemene termen die in ons vakgebied toch écht van levensbelang kunnen zijn. Kwaliteit is voor ons belangrijk. Dat zegt iedereen natuurlijk, maar wij doen ons best om het ook aantoonbaar te maken. Zodat klanten tevreden zijn – meer dan tevreden – en jarenlang trouwe klant blijven: dat is voor ons het meest rendabele verdienmodel.

Hoe we dat blijven waarmaken?

Dat zit hem in ons team. DonkerVeenstra heeft niet de ambitie om de grootste installateur te worden. Om busjes vol monteurs door het hele land te sturen. We sturen juist op een compact team van allround medewerkers. Zodat we in deze regio, met een leuke bezetting en klanten bij wie we het vertrouwen al hebben verdiend, aan de slag kunnen. Dat maakt het werk leuk, is goed voor de motivatie en waarborgt de kwaliteit, die meegroeit met de ervaring van ons team.

“We doen niets teveel, maar ook niets te weinig  en dat merk je.”

Diverse logo's en items: BRL 6000 (21,25), CO Vrij, ISO 9001 VCA, Erkend leerbedrijf, freon fan fossylfrij Fryslan, install Q, stek,, milieubarometer bedrijf.

Ook veilig werken heeft bij ons prioriteit

Iedereen die wel eens op de werkvloer komt, is daarom in het bezit van een VCA certificaat. En regelmatig organiseren we zogeheten toolbox meetings om onderwerpen op het gebied van veiligheid met elkaar te bespreken. Als we op de werkvloer toch zien dat iemand niet volgens de geldende veiligheidsvoorschriften werkt, spreken we elkaar daarop aan. Als volwassen mensen en vooral nuchtere Friezen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen aan het eind van de dag weer veilig thuis komt.

Kwaliteit én veiligheid herkent u dus vooral in onze manier van werken. Om dit als bedrijf te kunnen waarborgen zijn we als volgt gecertificeerd:

  • VCA**
  • ISO 9001
  • BRL-6000-AB en BRL-6000-01, -02, -03, -07 en -08
  • BRL 6000-21
  • BRL 6000-25
  • InstallQ Erkend Installatiebedrijf: Elektrotechnisch Installateur, Gastechnisch Installateur, Watertechnisch Installateur, Watervoerende Waterafgiftesystemen, EVI-Luchtbehandelinginstallaties, EVI-Rioleringsinstallaties, Zonnestroomsystemen
  • STEK F-gassen