Zakelijke accusystemen

Streeft uw onderneming naar energieonafhankelijkheid en duurzaamheid? Wilt u meer rendement halen uit uw zelf opgewekte energie of minder afhankelijk zijn van het energienet? Energieopslag via accu’s is een essentiële stap voor uw bedrijf of bedrijventerrein. Accu’s bieden de mogelijkheid om proactief problemen te adresseren en nieuwe kansen te creëren. We leggen u graag uit wat de voordelen van accuopslagsysteem voor uw bedrijf zijn.

Netcongestie

Accu’s bieden een oplossing voor veelvoorkomende energieproblemen binnen uw bedrijf. Door netcongestie is het voor veel bedrijven momenteel niet mogelijk om een nieuwe elektriciteitsaansluiting of een zwaardere aansluiting te realiseren. Energieopslag via accu’s kan dit probleem mogelijk verhelpen. Met accu’s vangt u pieken in energieverbruik op, waardoor een lichtere en vaak goedkopere aansluiting volstaat.

De toename van zonne-energie en windenergie leidt tot een overschot aan teruggeleverde energie. Accu’s stellen u in staat deze overschotten zelf te benutten, waardoor u minder afhankelijk bent van het net en uw energieopbrengst optimaliseert. Maar het creëert ook mogelijkheden als u op het moment nog geen toestemming heeft om zonnepanelen of een windmolen te laten plaatsen.

Voor bedrijven die al aangesloten zijn, kan energieopslag via accu’s nog steeds voordelen bieden. Een accu kan de fluctuaties op het stroomnet opvangen. Bij gezamenlijk gebruik kan een accu zelfs het elektriciteitsnet van een bedrijventerrein stabiliseren, waardoor meer bedrijven op dezelfde verbinding kunnen worden aangesloten. Dit kan in combinatie met een dynamisch energiecontract en lokale afspraken financieel aantrekkelijk zijn.

De salderingsregeling voor bedrijven

Met zonnepanelen wekt u zelf energie op wanneer de zon schijnt. De elektriciteit die u op dat moment nodig heeft, komt direct van de zonnepanelen. Extra opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het net. Uw verbruik wordt verrekend via de salderingsregeling. De salderingsregeling geldt voor kleinverbruikers die een aansluiting hebben van 3 keer 80 ampère of minder.

De salderingsregeling betekent dat uw eigen opgewekte energie wordt afgetrokken van uw energieverbruik. Overschot gaat terug naar het net. Energieopslag via accu’s helpt u bij maximaliseren van uw eigen gebruik van zonne-energie. Over het algemeen bedraagt het eigen verbruik van opgewekte energie ongeveer 30 procent, maar met accu opslag kan dit percentage stijgen tot ruim 60 procent. Op dit moment is de salderingsregeling nog van kracht, maar er wordt verwacht dat deze de komende jaren wordt versoberd. Accu-opslag wordt zonder de salderingsregeling nóg interessanter om te nemen, omdat de vergoeding van het terugleveren aan het net aanzienlijk lager is dan het wegstrepen van verbruik.

Hoe een accu werkt

Zonne-energie wordt overdag opgewekt, terwijl uw energieverbruik ook ’s avonds doorgaat. Energieopslag zorgt ervoor dat u de overdag opgewekte energie kunt gebruiken wanneer u het nodig heeft, zoals voor verlichting of apparatuur buiten zon en winduren. Zo betaalt u minder voor energie van het net en verhoogt u uw energieonafhankelijkheid.

En in het geval dat het net (tijdelijk) geen stroom levert dan kan uw accu pakket deze taak oppakken. Zo heeft u zelfs bij een stroomstoring of gebrek aan een stroomaansluiting toch nog elektriciteit voor uw kantoor en elektrische apparatuur. Zo heeft u een noodstroom voorziening die ervoor zorgt dat werkzaamheden niet plotseling stil liggen.

Veiligheid

De veiligheid van een accusysteem is van groot belang voor uw bedrijf en ook voor eventuele verzekeringen. Wij leveren hoogwaardige en veilige accupakketten die voldoen aan de veiligheidseisen die worden gesteld door instanties en verzekeraars. De apparatuur die DonkerVeenstra levert, bevat verschillende soorten veiligheidsfuncties die verder gaan dan de internationale veiligheidsnormen en daarmee toekomstbestendig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan technologieën die het ontstaan van een vlamboog preventief voorkomen of de functionaliteit om binnen enkele minuten de omgeving op een laag voltage te brengen, zodat het veilig is om met deze apparatuur te werken.

De prijs/kosten van een batterij

Een accupakket biedt aanzienlijke voordelen, zoals besparingen op uw energiefactuur, een verhoogd gebruik van uw eigen opgewekte energie en meer onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Maar wat is de gemiddelde kostprijs van een accupakket? Het is lastig om een prijsindicatie te geven zonder meer te weten over uw eigen situatie. De kostprijs is afhankelijk van de capaciteit, soort en kwaliteit, merk, plaatsing en of u al zonnepanelen heeft of wilt nemen. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken, aan de hand van dit gesprek kunnen we u een prijsindicatie en inschatting van de terugverdientijd geven.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn op dit moment geen specifieke subsidiemogelijkheden voor de zakelijke markt. Wel is het mogelijk om de aanschaf fiscaal aftrekbaar te maken, dit kan via de EIA, de energie-investeringsaftrek. Met de EIA kan een bedrijf het geïnvesteerde bedrag met 45,5% aftrekken van de fiscale winst. Voor meer informatie over deze mogelijkheden kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs, zij helpen u graag verder met uw vragen.

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Enkele merken waar wij regelmatig mee werken

SolarEdge

SolarEdge staat bekend als een toonaangevende innovator op het gebied van zonne-energiesystemen en batterijopslag, met een sterke nadruk op veiligheid en efficiëntie. De technologie van SolarEdge behoudt de gelijkstroom van het dak tot aan de batterij, waardoor het energieverlies tot een minimum wordt beperkt. De systemen van SolarEdge zijn ontworpen om naadloos samen te werken met bestaande éénfase-omvormers, wat zowel kostenbesparingen als eenvoudige uitbreidbaarheid mogelijk maakt. Door te kiezen voor een accupakket van SolarEdge, kunt u uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen en zo aanzienlijk besparen op uw energierekening. Bovendien stelt de bijbehorende app u in staat om productie, consumptie en opslag van energie centraal te beheren en indien nodig de batterijcapaciteit te vergroten. SolarEdge levert betrouwbare en duurzame energieopslagoplossingen voor degenen die streven naar efficiëntie en veiligheid.

Victron

Victron Energy staat bekend om zijn betrouwbare elektrische oplossingen die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Victron biedt robuuste en betrouwbare systemen, met name voor zelfvoorzienende energieopslagsystemen in campers en boten. Hoewel hun focus niet uitsluitend op zonne-energie ligt, omvat hun assortiment accupakketten die passen bij uiteenlopende behoeften. Met een uitgebreid productaanbod, waaronder batterijen, laders, omvormers en accessoires is Victron een ideale keuze voor off-grid situaties. Of het nu gaat om wonen of werken in een tiny house, het implementeren van een duurzame energieoplossing op een afgelegen locatie of het voorzien van campers van een onafhankelijk energiesysteem, Victron Energy levert de betrouwbare apparatuur die u nodig heeft voor uw energievoorziening.

MG Energy Systems

Als dealer passen we regelmatig het accusysteem van MG toe. MG is gespecialiseerd in de productie van geavanceerde batterijsystemen voor maritieme, industriële, off-grid/zonne-energie en automotive toepassingen wereldwijd. Innovatieve technologieën gecombineerd met geoptimaliseerde prestaties zijn kenmerkend voor de accuoplossingen van MG. MG Energy Systems staat bekend om zijn gedrevenheid en succes in het continu verleggen van de grenzen van elektrische energie. Door de ontwikkeling van ’s werelds best presterende zonneboot, innoveert MG op het scherpst van de snede. De opgedane kennis en ervaringen uit dit ‘living lab’ zijn van onschatbare waarde bij de productie van MG’s hoogwaardige oplossingen voor energieopslag.

Bestaande accusystemen geplaatst door DonkerVeenstra

Wij hebben al ruim 20 jaar ervaring met accusystemen waaronder thuisbatterijen voor woningen maar ook off grid oplossingen voor bijvoorbeeld vakantiewoningen en grotere complexen. Wij laten graag een paar voorbeelden zien van onze eerdere projecten bij klanten.