Zonnepanelen

Steeds meer daken worden voorzien van zonnepanelen. Door energie op te wekken met zonnepanelen wordt de CO2-uitstoot teruggedrongen en bovendien verdient u de aanlegkosten in een aantal jaren terug. Uw energierekening zal direct dalen. U kunt een mooi rendement halen, mede dankzij de fiscale voordelen en beschikbare subsidies. Wij adviseren en begeleiden u daar graag in.

Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepanelen bestaan uit een verzameling van aan elkaar geschakelde photovoltaïsche cellen, ook wel PV systeem genoemd. Door blootstelling aan zonlicht wekken deze energie op, namelijk gelijkstroom. Met behulp van een omvormer kan dit vervolgens worden omgezet in wisselstroom waarmee u al uw apparatuur direct van stroom kunt voorzien. De stroom die u niet direct gebruikt levert u terug aan uw energieleverancier. Wekken uw zonnepanelen te weinig op, bijvoorbeeld bij bewolkt weer, dan levert uw elektriciteitsnet energie zodat u uw woning ten alle tijden gewoon kan voorzien van elektra. Aan het eind van het jaar verrekent u uw opbrengst vervolgens met uw jaarlijkse gebruik. Hierdoor heeft u – los van de subsidies en fiscale voordelen – al direct financieel voordeel van uw zonnepanelen.

Terugverdientijd
Dankzij uw lagere energierekening verdient u de investering in uw zonnepanelen weer terug. Wat de terugverdientijd precies is, is afhankelijk van verschillende factoren zoals onder andere de kwaliteit en opbrengst van uw zonnepanelen, de elektriciteitsprijzen en uw verbruik. Maar ook van de beschikbare fiscale- en subsidieregelingen. In de meeste gevallen kunt u uw investering in 5 tot 6 jaar terugverdienen. Wij rekenen dit graag voor u uit.
Vanwege de lange levensduur van zonnepanelen heeft u daarna nog lang voordeel van uw systeem. Fabrikanten geven gemiddeld 15 jaar garantie op zonnepanelen, maar bij een goed systeem kunt u ook daarna nog lang profiteren van de voordelen.

Kwaliteit
Waar er twintig jaar geleden nog wel eens kritiek was op de levensduur van de zonnepanelen, is er tegenwoordig een geweldig mooi aanbod van goede panelen in de diverse prijsklassen. Wij leveren en plaatsen uitsluitend kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen van Sharp Solar. Het plaatsen en aansluiten van zonnepanelen is specialistisch werk en een goede installatie verhoogt het rendement en de levensduur van uw systeem. Door het vakkundig laten plaatsen van zonnepanelen voorkomt u daarnaast ernstige problemen door bijvoorbeeld een onveilige aansluiting op het elektriciteit.

Advies of offerte?
Denkt u na over de aanschaf van zonnepanelen? Het aantal benodigde panelen is afhankelijk van uw situatie en wensen. Neem gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Dit kan via het contactformulier hiernaast. We komen dan graag bij u langs om met u mee te denken.

U kunt ook gaan voor verschillende duurzame oplossingen, bijvoorbeeld zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler en/of EV-lader. Wij kunnen u voor uw specifieke woonsituatie adviseren over de diverse installaties waarmee u uw woning kunt verduurzamen.

Meer informatie?