Airco

Zoekt u verkoeling in de zomer of een duurzame manier van bijverwarming in het voor- en najaar? Overweeg dan een airco! Een airco onttrekt energie uit de ruimte en geeft die af aan de buitenlucht, waardoor de ruimte comfortabel wordt gekoeld. Een airco kan naast koelen ook verwarmen en ontvochtigen en zorgt hiermee voor een comfortabele temperatuur ongeacht het weer. Dit doet de airco op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier, goed voor uw elektriciteitsrekening, portemonnee en het milieu.

Energiezuinig

Een airco is een lucht/lucht-warmtepomp, die ongeveer 75% van de benodigde energie uit de lucht haalt en de rest uit elektriciteit. Zeker in combinatie met zonnepanelen kunt u met een airco een aanzienlijke energiebesparing realiseren. De modellen die DonkerVeenstra levert op dit gebied kunnen zeer energiezuinig koelen en verwarmen. Voor de meeste toestellen betekent dit dat ze minimaal energielabel A++ hebben voor koelen en A+ voor verwarmen. Veel toestellen hebben ook innovatieve oplossingen die verder bijdragen aan een energiezuinige werking, zoals een eco-sensor die kan bepalen of er mensen in een ruimte aanwezig zijn en hierop de luchtstromen aanpast.

Milieuvriendelijk

Wij leveren airco’s waarbij gebruik wordt gemaakt van het koelgas R32. Dit is een milieuvriendelijker en efficiënter alternatief voor traditionele koelgassen en makkelijker te recyclen. Door het koelgas R32 te gebruiken, beperken we de impact op het broeikaseffect. In de toekomst zullen we ook natuurlijke koelmiddelen toevoegen om de impact op het klimaat nog verder te verminderen.

Verbeterde luchtkwaliteit

Airco’s houden niet alleen warmte en koelte vast, maar kunnen ook verontreinigende stoffen, pollen en stofdeeltjes uit de lucht filteren. Zo zorgen ze voor een gezondere en schonere omgeving. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt met verschillende filters, zelfreinigende technologieën en UVC-sterilisatie. De gebruikte technieken verschillen per airco; onze adviseurs geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden en kijken met u mee welke oplossing het beste past bij uw situatie en wensen.

Verbeterd comfort

Naast het koelen van een ruimte kan een airco ook verwarmen, ontvochtigen en soms zelfs de lucht bevochtigen. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabele temperatuur, ongeacht het weer. Naast de temperatuur is een aangename luchtstroom ook belangrijk. De luxere modellen airco’s beschikken over speciale technieken die bijdragen aan een prettige luchtstroom. Een airco kan echter als storend worden ervaren vanwege het geluidsniveau. Dit hoeft echter niet het geval te zijn bij de airco-modellen van DonkerVeenstra. Wij bieden airco’s aan die geluidsniveaus produceren vanaf 15 dB(A) tot minder dan 30 dB(A), zachter dan fluisteren en ideaal voor in uw slaapkamer.

Merken waar wij mee werken

Wij werken voornamelijk met de merken Haier en Daikin. Beide merken leveren hoogwaardige, kwalitatieve en veilige airco’s voor een redelijke prijs. De airco’s van Haier en Daikin zijn ontworpen om energiezuinig en comfortabel te kunnen koelen en verwarmen. Wilt u meer weten over deze merken? Kijk dan eens op de websites van Haier of Daikin, of neem contact op voor een adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Kwaliteit en veiligheid (STEK)

Ons personeel bestaat uit getrainde vakmensen en we zijn onder andere STEK F-gassen gecertificeerd, waardoor uw airco-installatie voldoet aan de huidige kwaliteits- en veiligheidseisen.

De prijs/kosten van een airco

Een airco biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van comfort, luchtkwaliteit en energiezuinig koelen en verwarmen. Maar wat is de gemiddelde kostprijs van een airco? Over het algemeen kunt u rekenen op een prijs vanaf 1900 tot 3500 euro voor een enkele airco-installatie, exclusief btw en inclusief plaatsing. Deze kosten variëren op basis van de capaciteit, het aantal, het type, het merk en de plaatsing. Dit is een ruwe schatting van de kosten; de precieze kosten bespreken wij graag met u in een adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Subsidiemogelijkheden

Op dit moment zijn er geen specifieke subsidiemogelijkheden voor de aanschaf van een airco.

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.