Warmtepompen

Een warmtepomp: ooit aan gedacht? 

Het is een geweldige – en natuurlijke! – bron om energie op te wekken. Maar er zijn zoveel soorten en merken warmtepompen, met zoveel variatie in kosten en terugverdientijd, dat het voor ons lastig is om dit middel eenduidig te promoten. Welk type warmtepomp voor uw woning geschikt is hangt onder andere af van de bouwkundige schil van uw woning, de isolatiewaarde en de mate van ventilatie.

Bij DonkerVeenstra weten we alles van die grote variatie en de precisie waarmee een warmtepompsysteem moet worden aangelegd. Maar we weten óók alles van de enorme besparingen die u hiermee kunt realiseren.

Hoe werkt het?
De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht, de aarde of het grondwater en zet dit om in energie om uw verblijven of het tapwater mee te verwarmen. Op deze manier maakt u efficiënter gebruik van energie die reeds aanwezig is en kunt u een hoog rendement behalen. Uw energierekening zal aanzienlijk dalen en u levert een bijdrage aan het beperken van CO2-uitstoot en gasverbruik. De meeste warmtepompen kunnen daarnaast uw verblijven koelen op een warme zomerdag, zodat u altijd verzekerd bent van een aangename temperatuur. Met de huidige zomers zeker geen overbodige luxe, en dat zal alleen maar meer worden.

Er zijn meerdere soorten én merken warmtepompen. Wij installeren onder meer de warmtepompen van NIBE en Daikin.
De investering in een warmtepomp en de bijbehorende terugverdientijd is afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen daarvan. Door uw warmtepomp te combineren met zonnepanelen kunt u uw woning wellicht helemaal energieneutraal maken. Er zijn via de overheid diverse subsidies en fiscale voordelen met betrekking tot de aanschaf van warmtepompsystemen.

Maar pas op! Het plaatsen en aansluiten van een warmtepomp is specialistisch werk en een goede installatie verhoogt het rendement en de levensduur van uw systeem. Laat de installatie en het onderhoud dan ook altijd door een erkend installateur doen. DonkerVeenstra is een erkend installateur en beschikt over de benodigde kennis en ervaring om u te kunnen adviseren bij de aanschaf van een warmtepompsysteem.

Advies of offerte?
Wilt u weten of een warmtepomp interessant is voor uw woning en in wat dat in uw specifieke situatie gaat kosten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier hiernaast. Onze adviseur komt dan graag vrijblijvend bij u langs. Hij kan direct al een indicatie geven voor uw mogelijkheden. Wilt u meer? Dan maken we graag een complete berekening voor u.

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.