• Het ambitieuze installatiebedrijf in Drachten

    Meedenkers en uitvoerders!

Stalventilatie

Goede ventilatie is essentieel voor een goed leefklimaat in uw stallen. Vooral in de zomer wilt u dat uw dieren voldoende verse lucht krijgen, maar ook tijdens andere seizoenen kunnen er door grote temperatuurverschillen problemen ontstaan wanneer u uw stalklimaat niet op orde heeft.

Vroeger was alles open, maar tegenwoordig ligt de aandacht juist bij het verminderen van de uitstoot en sluit u de stal weer af. Een goede klimaatinstallatie voorkomt dan tocht, schimmel- en vochtproblemen en ziektes en infecties krijgen minder kans. Allemaal factoren die uw resultaat kunnen beïnvloeden. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen beschikbaar die uw dieren dag en nacht van voldoende verse lucht voorzien. Tijdens elk seizoen. Een investering die zich gauw terugverdient en die u terugziet in het resultaat. Wij adviseren u hierin graag.

Wanneer u eenmaal een ventilatiesysteem hebt, is het wel belangrijk deze goed te laten onderhouden. Door vervuiling gaat de capaciteit van een systeem omlaag en kan er tegendruk ontstaan, met alle gevolgen van dien. Ook kan het raadzaam zijn om regelmatig uw temperatuurinstellingen te controleren. Om er zeker van te zijn dat de maximale ventilatiecapaciteit van uw systeem ook daadwerkelijk wordt behaald, komen wij graag bij uw langs voor periodiek onderhoud.

Vraagt u zich af of de ventilatie zo goed is geregeld als u zou willen? Vindt u een goed stalklimaat belangrijk of heeft u een oude ligboxstal omgebouwd tot jongveestal? Of heeft uw klimaatinstallatie dringend onderhoud nodig? Laat ons dan eens vrijblijvend meekijken naar de werking van uw systeem. Het is zonde om hier de winst te laten liggen!

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.