Plasdraspompen

Wilt u de natuur een handje helpen en uw land beschikbaar stellen aan weidevogels?

DonkerVeenstra heeft haar eigen plasdraspompen op zonne-energie ontworpen en ontwikkeld. Onze pompen staan inmiddels bij meerdere agrariërs in het land en worden regelmatig geplaatst. Met de pompen kunnen boeren hun land onder water zetten. Dit geeft weidevogels, zoals grutto’s, kieviten, scholeksters, tureluurs en watervogels, meer voedsel en zorgt ervoor dat ze rustig kunnen broeden.

Plasdrasgebied
Met de plasdraspomp wordt water uit de sloten op het weiland gepompt waarmee het land onder water komt te staan: plasdrasgebieden. Hierdoor ontstaat een losse bodem waar weidevogels makkelijker hun voedsel zoals insecten, larven en wormen uit kunnen halen. Dit voedsel hebben zij dringend nodig om te herstellen van de winter en hun trektocht uit het Zuiden om hun eieren te kunnen leggen. De boeren stellen vervolgens het maaien van het gras uit wanneer er nesten en/of kuiken zijn waargenomen, zodat de kuikens meer kans hebben om veilig op te groeien. Dit vergroot de kans op een toename van de weidevogelpopulatie.

Plasdraspomp DonkerVeenstra
De plasdraspomp wordt geleverd met een stevig verzinkt stalen frame voorzien van zonnepanelen van zo’n 3000 Watt-piek. Uiteraard is het geheel voorzien van een pomp en een frequentieregelaar met bijbehorende omvormer. De plasdraspomp heeft een zeer laag onderhoudsniveau. Daarbij komt dat hij optimaal gebruik maakt van de zon. Hij volgt de natuur; hoe meer zon, hoe sneller hij draait.

Wilt u advies?
Wilt u weten of een plasdraspomp interessant is voor uw bedrijf en in wat dat in uw specifieke situatie gaat kosten? Neem dan contact met ons op. Onze adviseur komt dan graag vrijblijvend bij u langs. Hij kan direct al een indicatie geven voor uw mogelijkheden.

Meer informatie?