Zonneboilers

Als agrariër gebruikt u waarschijnlijk niet alleen veel stroom, maar ook veel warm water. U kunt dan veel baat hebben bij een zonneboilersysteem.

Hoe werkt een zonneboiler?
Met dit systeem plaatsen wij zonnecollectoren op uw dak waarin een vloeistof zit dat door de zon wordt verwarmd tot wel 120 graden Celsius. Vervolgens wordt deze vloeistof met een pomp naar een voorraadboiler gebracht. Van daaruit stroomt de vloeistof door een warmtewisselaar, die de warmte afstaat aan het voorraadvat. Daarna stroomt het water via een warmwaterbereider, bijvoorbeeld een Cv-ketel of boiler, naar het tappunt. De warmwaterbereider zorgt er door te koelen of bij te verwarmen voor dat de juiste temperatuur wordt afgegeven aan het kraanwater. Zodat uw kraanwater altijd de gewenste temperatuur heeft. Ook op minder zonnige dagen kunt u hierdoor gebruik maken van warm water.

Terugverdientijd
De terugverdientijd van zonneboilers is in de meeste gevallen langer dan van zonnepanelen en varieert tussen de 6 en 15 jaar. De terugverdientijd hangt onder andere af van uw verbruik en van de beschikbare fiscale- en subsidieregelingen. Wij denken hier graag met u mee, maar ook uw financieel adviseur kan u hierin adviseren.

Kwaliteit
Onder normale omstandigheden gaat een zonneboilersysteem zo’n 25 tot 30 jaar mee en heeft deze weinig onderhoud nodig. Er zijn speciaal voor agrariërs systemen ontwikkeld waarbij er minder warmte verloren gaat dan bij reguliere systemen. Het plaatsen en aansluiten hiervan is specialistisch werk en een goede installatie verhoogt het rendement en de levensduur van uw systeem. U wilt immers het risico op legionella en lekkages zo laag mogelijk houden. Uiteraard plaatsen wij alleen bewezen, hoogwaardige zonneboilers met garantie. Onze vakmensen weten wat ze doen.

Wilt u advies?
Wilt u weten of een zonneboiler interessant is in uw situatie? Bel ons gerust voor een gratis adviesgesprek. Onze agrarisch adviseur komt graag bij u langs om met u mee te denken.

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.