Kisuma Chemicals produceert in Veendam tot 30.000 ton per jaar hoogwaardige plastic additieven op basis van magnesium, die vanuit voorraad aan klanten over de hele wereld worden geleverd. Het bedrijf is een dochteronderneming van het Japanse Kyowa Chemical Industry.

Het bestaande laboratorium op de fabriekslocatie was verouderd en beantwoordde niet meer de eisen en wensen van Kisuma. Hierop is besloten een nieuw laboratorium te bouwen op de voormalige parkeerplaats aan de noordzijde van de fabriek. Het nieuwe laboratorium bestaat uit één bouwlaag en bestrijkt ongeveer 600 m2. De nieuwe installaties zijn op de bestaande fabriek aangesloten. De installaties in het nieuw gebouwde laboratorium zijn geheel nieuw en gasloos.

Aan DonkerVeenstra is gevraagd het laboratorium te ontwerpen, leveren, monteren en bedrijfsvaardig opleveren van de complete elektrotechnische, werktuigbouwkundige en regeltechnische installaties.

Voor Kisuma een erg belangrijk project en voor DonkerVeenstra een hele mooie uitdaging. De installaties zijn door ons van a tot z ontworpen en uitgevoerd, en dat in een tijdsbestek van 20 weken.