DonkerVeenstra is betrokken bij een bijzonder transformatieproject in Groningen. Het gaat om de voormalige technische school van ROC Noorderpoort aan de Van Schendelstraat 1. Dit pand, dat een gedeeltelijke status heeft als gemeentelijk monument, wordt omgetoverd tot een modern wooncomplex met 75 appartementen. In opdracht van Koopmans Bouwgroep verzorgt DonkerVeenstra alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor dit project.

Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 8.500 m2 en telt vier verdiepingen en een souterrain. Het pand staat al ruim drie jaar leeg, op enkele tijdelijke huurders na.

Koopmans Bouwgroep heeft het plan verworven vanuit een openbare tender die in 2019 is uitgeschreven door het projectbureau Huisvesting van Noorderpoort. Voor het ontwerp heeft Koopmans Bouwgroep het Groningse architectenbureau De Zwarte Hond in de arm genomen. Het plan bestaat uit een zeer gedifferentieerd woonprogramma met onder meer vrije sector huurappartementen van verschillende groottes, waaronder loftwoningen en penthouses. Een onderdeel van het plan is een woonconcept waarin co-living centraal staat. In het hoofdgebouw komen kleinere appartementen die gebruik maken van algemene voorzieningen, zoals een gezamenlijke woonkamer, keuken, werkplekken, wasruimte en deelauto’s.

DonkerVeenstra verzorgt alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Wij werken nauw samen met de opdrachtgever, de architect en de andere bouwpartners om dit project tot een succes te maken. Wij leveren maatwerk en kwaliteit, en werken duurzaam en innovatief.