In samenwerking met JSF werken we momenteel aan het realiseren van een autonoom accusysteem. Deze hebben we helemaal opgebouwd bij ons in Drachten, en wordt inmiddels verscheept naar Bonaire! Afgelopen week is het systeem getest en daarna weer gedemonteerd voor transport.

Zodra het transport is aangekomen bij onze opdrachtgever vertrekt een aantal collega’s naar Bonaire om het systeem daar te installeren.

Het accusysteem wordt ingezet voor een commerciële plant op de begane grond en diverse appartementen op de 1e verdieping. Het gebouw is volledig off-grid. De accu-installatie wordt redundant uitgevoerd door middel van een aggregaat; hierdoor zal het gehele complex volledig zelfvoorzienend zijn.

Het complex is voorzien van 150 zonnepanelen van 400 Wp die voor de energieopwekking zorgen en de accu’s voeden. Het totale vermogen van het accusysteem – bestaande uit 16 accu’s – bedraagt 108 kWh. De zonne-energie die niet direct wordt gebruikt, wordt opgeslagen in de accu’s en kan worden gebruikt op het moment dat dat nodig is.