Vloerverwarming

Altijd warme voeten en een constante temperatuur in uw woning? Dat is absoluut mogelijk! Bij vloerverwarming wordt de vloer voorzien van leidingen waar water doorheen stroomt. Met behulp van een verdeelunit en een warmtebron (cv-ketel, zonneboiler of warmtepomp) wordt het water van de juiste temperatuur voorzien en door het systeem gepompt waardoor de vloer wordt verwarmd. Er is ook elektrische vloerverwarming mogelijk. Elektrische vloerverwarming is eenvoudiger aan te leggen, maar brengt wel hogere verbruikskosten met zich mee.

Vloerverwarming kan in woningen worden ingezet als hoofdverwarming of als bijverwarming. Dankzij de gelijkmatige stralingswarmte wordt een ruimte op een constant aangename en energiezuinigere manier verwarmd. Vloerverwarming wordt steeds vaker gekozen als hoofdverwarming en levert behalve meer comfort (minder stofcirculatie, constante warmte en betere luchtvochtigheid) ook lagere energiekosten op doordat de gemiddelde temperatuur van de thermostaat kan worden verlaagd. Zichtbare verwarmingselementen zijn in dat geval ook overbodig geworden.

DonkerVeenstra heeft de kennis en ervaring in huis om uw hele woning of vertrek van vloerverwarming te voorzien. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer informatie?