CV-installatie

De CV-ketel is nog steeds een veelgebruikte methode om woningen te voorzien van warmte en warm tapwater. Is uw CV-ketel aan vervanging toe? Dan is het een goed moment om uit te zoeken of het slim is om opnieuw te kiezen voor verwarming op aardgas, of dat de overstap op een meer duurzame vorm van verwarmen voor u aantrekkelijk is. Wij rekenen graag voor u uit wat voor u de meest aantrekkelijke optie is.

Gaat u voor een CV-ketel? Er zijn diverse typen ketels en welke voor uw woning geschikt is is afhankelijk van verschillende factoren. Voor elke situatie bieden wij een oplossing op maat. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!


Gasketelwet

Jaarlijks vallen er nog steeds 5 tot 10 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden door koolmonoxidevergiftiging. Dit gebeurt meestal door een verkeerd geïnstalleerde, kapotte of slecht werkende kachel, geiser, cv of combiketel.

Wat is koolmonoxide?
Koolmonoxide, ofwel CO, is een kleurloos, smaakloos, reukloos en giftig gas. CO komt vrij bij onvolledige verbranding van organische brandstoffen zoals olie, aardgas, benzine en hout. Het gevaarlijke van CO is dat je het niet proeft of ruikt. Wanneer je het inademt, raak je al snel bewusteloos.

Hoe voorkomen?
Zorg ervoor dat uw cv-ketel, kachel of geiser en rookgasafvoerkanaal op de juiste wijze geïnstalleerd is en onderhouden wordt. Onze monteurs hebben de juiste kennis van zaken en helpen u hier graag bij. Daarnaast zijn goede ventilatie en een goed werkende CO-melder ook van groot belang. Ook hierbij kunnen wij u adviseren.

Op 1 oktober 2021 is de nieuwe Gasketelwet in werking getreden. Deze heeft als doel om het aantal ongevallen met koolmonoxide te minimaliseren door alleen gecertificeerde bedrijven en monteurs aan CV-ketels te laten werken. Consumenten zijn strafbaar volgens de wet wanneer zij na 1 januari 2023 hun ketel laten onderhouden door een installateur die niet gecertificeerd is.

DonkerVeenstra is momenteel bezig met de voorbereidingen hiervoor. Onze monteurs volgen de vereiste opleidingen zodat zowel zij als DonkerVeenstra straks gecertificeerd zijn.

Meer informatie?