CV-installatie

De CV-ketel is nog steeds een veelgebruikte methode om woningen te voorzien van warmte en warm tapwater. Is uw CV-ketel aan vervanging toe? Dan is het een goed moment om uit te zoeken of het slim is om opnieuw te kiezen voor verwarming op aardgas, of dat de overstap op een meer duurzame vorm van verwarmen voor u aantrekkelijk is. Wij rekenen graag voor u uit wat voor u de meest aantrekkelijke optie is.

Gaat u voor een CV-ketel? Er zijn diverse typen ketels en welke voor uw woning geschikt is is afhankelijk van verschillende factoren. Voor elke situatie bieden wij een oplossing op maat. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Gasketelwet
Op 1 april 2023 is de nieuwe Gasketelwet in werking getreden. Deze heeft als doel om het aantal ongevallen met koolmonoxide te minimaliseren door alleen gecertificeerde bedrijven en monteurs aan CV-ketels te laten werken. Consumenten zijn strafbaar volgens de wet wanneer zij na 1 april 2023 hun ketel laten onderhouden door een installateur die niet gecertificeerd is.

DonkerVeenstra is BRL 6000-25 gecertificeerd, dit is de nieuwe CO-certificering. Onze monteurs hebben de vereiste opleidingen gevolgd zodat zowel zij als DonkerVeenstra volledig gecertificeerd zijn.

Wat is koolmonoxide?
Koolmonoxide, ofwel CO, is een kleurloos, smaakloos, reukloos en giftig gas. CO komt vrij bij onvolledige verbranding van organische brandstoffen zoals olie, aardgas, benzine en hout. Het gevaarlijke van CO is dat je het niet proeft of ruikt. Wanneer je het inademt, raak je al snel bewusteloos. Koolmonoxidevergiftiging treedt meestal op door een verkeerd geïnstalleerde, kapotte of slecht werkende kachel, geiser, cv of combiketel.

Hoe voorkomen?
Zorg ervoor dat uw cv-ketel, kachel of geiser en rookgasafvoerkanaal op de juiste wijze geïnstalleerd is en onderhouden wordt. Onze monteurs hebben de juiste kennis van zaken en helpen u hier graag bij. Daarnaast zijn goede ventilatie en een goed werkende CO-melder ook van groot belang. Ook hierbij kunnen wij u adviseren.

Verplicht?
Onderhoud aan uw cv-ketel is niet wettelijk verplicht. Maar het wordt wel aangeraden om uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Hierdoor heeft u minder kans op storingen, gaat de cv-ketel langer mee en blijft de cv-ketel energiezuinig werken. Ook kan periodiek onderhoud gevaarlijke situaties voorkomen, zoals koolmonoxidevergiftiging.

Meer informatie?