Nazomeractie

Wilt u uw woning verduurzamen? Besparen op uw energiekosten door zonnepanelen? Profiteer dan nú van onze nazomeractie en maak kans op een elektrische fiets!


Actieprijzen inclusief montage en BTW teruggave service:
Aantal                                Prijs incl. btw       Actieprijs na btw-teruggave   

8 panelen – 2880 Wp          € 3382,-                     € 2795,-
12 panelen – 4320 Wp        € 4356,-                     € 3600,-

Voorwaarden
Genoemde prijzen zijn gebaseerd op:
– Zwarte zonnepanelen 360 Wp van Sharp in portrait opstelling met Goodwe 1 fase-omvormer;
– Inclusief montage;
– Inclusief BTW teruggaveservice t.w.v. € 90;
– Bevestiging: Solarstell, pannendak (sneldekker);
– Afstand van omvormer tot meterkast bedraagt max. 10 meter;
– Panelen worden op één dakvlak geplaatst;
– Maximaal 25 km afstand vanaf Drachten;
– Deze actie loopt tot en met 15 november 2021;
– Onder de klanten die tijdens de nazomeractie een PV-systeem bij ons kopen, verloten wij een elektrische fiets. Wij nemen schriftelijk contact op met de winnaar. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De prijs is niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

     


Veelgestelde vragen
Kunnen zonnepanelen altijd uit?

De zonnepanelen schieten als paddenstoelen de grond uit… het dak op. Zowel op bedrijfsgebouwen, stallen als particuliere woningen. Blijkbaar is het aantrekkelijk en dat is sowieso goed voor het milieu. Maar kan het ook altijd uit?

Het goede nieuws is: JA!

‘Zonnepanelen zijn een uitstekende investering,
zelfs zonder subsidie of btw-teruggave.’

Hoe kan dat? Simpel. De levensduur van een zonnepaneel is gemiddeld 25 jaar, tegenwoordig. De kosten verdient u, bij de huidige energieprijzen, terug binnen zes tot acht jaar. Trek die 8 jaar af van 25 en u ontvangt nog 17 jaar gratis energie waarmee uw vaste lasten flink dalen. Bent u kritisch, net als wij, dan rondt u het af naar beneden in verband met rendementsverlies. Dan nog heeft u straks 15 jaar gratis energie!

Wat zijn de ervaringen met zonnepanelen?
De meeste mensen kiezen zonnepanelen op grond van de prijs. Ze hebben minimaal drie offertes vergeleken, alles lijkt op elkaar, en dus kiezen ze maar voor de goedkoopste aanbieder. Maar pas op. Een goede installateur doet heel wat meer dan het leveren van het materiaal.

De belangrijkste factor is het advies.
Bij DonkerVeenstra komt onze technische man altijd – en gratis – aan huis voordat er een offerte wordt uitgebracht. Op dat moment constateren we namelijk ook of er een aparte groep in de meterkast nodig is. Dat is meerprijs, maar is wel zo eerlijk om direct mee te nemen!

Ook belangrijk bij zonnepanelen:
We checken ook of het dak sterk genoeg is. Of er niet teveel schaduwwerking is van andere bebouwing, bomen of bijvoorbeeld een schoorsteen. Dat zijn details die het rendement verlagen, maar die we dus wél willen noemen. Vooraf. En dat maakt onze offerte vaak nét een tikje duurder. Maar wel eerlijker.

Bovendien denken we mee over uw toekomst.
Wilt u wellicht nu klein beginnen en later uitbreiden? Of is de bijkeuken of schuur nog aan de beurt voor een verbouwing en zouden de ‘looplijnen’ van de bekabeling dan een stuk korter kunnen? Het één grijpt in het ander, en alles heeft effect op elkaar. Dus de goedkoopste oplossing? Dat is verder kijken dan uw eigen kennis breed is… en vertrouwen op vakkundig advies die een eerlijke en complete prijs oplevert.

Geen subsidie, wel BTW terug bij zonnepanelen?
Vroeger gaf de overheid maximaal 15% subsidie op de aanschaf van zonnepanelen. Die subsidie is opgeheven. Maar wat er voor terugkwam, is een BTW-regeling. Daarmee kan iedereen, ook u als particulier, 21% BTW terugvorderen. Het nadeel is alleen dat u eerst moet voorschieten en het bedrag pas achteraf terugkrijgt. En: u moet aangifte doen als gelegenheids-ondernemer onder de KOR: Kleine Ondernemers Regeling. Voor de volgende jaren kan dan eenvoudig een vrijstelling aangevraagd worden die in nagenoeg alle gevallen gewoon wordt toegestaan.

Wilt u weinig ‘gedoe’ van die BTW-regeling hebben?
Dan heeft DonkerVeenstra (voor een klein bedrag dat is inbegrepen bij deze actie) een extra service voor u waarmee we een boekhouder dit stukje van de bureaucratie laten verzorgen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en maakt u wel gebruik van alle voordelige regelingen. De boekhouder is ook precies op de hoogte van eventuele nog gelden regionale regelingen en subsidies. Zo nemen wij u een deel van het werk hiervoor uit handen!

Interesse in deze actie?